HIDROABRÁZIÓ

A hidroabrázió egy ultrahangos, a mechanikai peelingek csoportjába tartozó, hámlasztó eljárás, amelynek fő célja az elhalt hámsejtek eltávolítása vízporlasztás segítségével. A kezelést követően javul a bőrlégzés, megélénkül a vérkeringés, intenzívebbé válik a hatóanyagok bevitele és azok felszívódása. Mindamellett, hogy megtisztítja a pórusokat, fokozza a hidratáltságot és javítja a bőrkép teljes egészét. Gyulladt bőrök kezelésére is alkalmas, mivel intenzív hámlasztó hatása van, de emellett kíméletes a bőrrel. A mikrodermabárziónál sokkal finomabb mechanikai peeling, ezáltal a hidroabrázió lényegesen kevésbé fényérzékenyít, más hámlasztó eljárásokkal szemben tavasszal és nyáron egyaránt, még a legérzékenyebb bőrök esetében is alkalmazható. A hidroabrázió kúraszerűen és kiegészítő kezelésként is javasolt.

A mechanikai peelingezés biológiai szerepe:

Szaruképzési rendellenességek jellemzően akkor jelentkeznek, amikor zavar jön létre a bőr biokémiai folyamatában és/vagy a szarusejtek leválási sebessége lelassul. Ezeket a redellenességeket külső, illetve belső tényezők is okozhatják. Külső tényezők például a mechanikai hatások, az ibolyántúli sugarak, a hámképző anyagok túlzott használata, valamint a rossz higiéniás környezet is. Belső tényezők közé sorolhatjuk az anyagcserezavarokat, az idegrendszeri zavarokat és az A-vitamin hiányt.

A szaruképzési rendellenességeknek három formája van a hiperkeratózis, diszkeratózis és a parakeratózis. E három elváltozás közül a hiperkeratózis az egyetlen, amely hidroabráziós módszerrel kezelhető.

A hiperkeratózis kezelésére kiváló módszer a hidroabrázió. A hiperkeratózisos bőröknek a szaruképzési biokémiai folyamata normális, de a szarusejtek leválási folyamata lelassult. Ennek következtében a bőr szarurétege megvastagodik, áteresztőképessége csökken, fakóvá és érdessé válik. Kialakulása legtöbbször külső okokra vezethető vissza.

Hatásmechanizmusa:

A hámlasztás felületi formája csak a szaruréteg felső részét távolítja el. Ezáltal javítja a bőr keringését, oxigén szállítását, a bőr feszesebb, simább és egészségesebb lesz.

Az ultrahangos kezelőfej 30.000 ultrahangos rezgést bocsájt ki percenként, a rezgések hatására a nedvesített bőrön mikro-robbanások jönnek létre melyek leválasztják az elhalt szarulemezkéket a bőr felszínéről. A hidroabrazió igen erőteljes hámlasztási forma, mégis kivállóan alkalmazható érzékeny bőrökön is, mivel a bőrrel kíméletes az optimalizált rezgéseknek köszönhetően.

Hidroabráziós kezelés javallatai:

  • hiperkeratózisos bőrök esetén
  • zsíros, szeboreás bőrök
  • finom ráncok
  • tág pórus
  • dehidratált, száraz, érdes bőr
  • érzékeny bőrök esetében is alkalmazható
  • sápadt, fakó bőrök
  • általános bőrfelszín regenerálódásra